1887

oa De Rebus - Die slagoffer van misdaad - stiefkind in ons gemeenskap

 

Abstract

In die jare vroeg is geen duidelike onderskeid tussen strafreg en deliktereg - of publiekreg en privaatreg - getref nie, en het 'n noue verband tussen vergoeding en straf bestaan. So kon bloedwraak onder die Germane ""afgekoop"" word deur die betaling van n versoeningsboete. Teen die tyd van die Twaalf Tafels onderskei die Romeine al tussen wandade wat aanleiding gee tot 'n versoeningsboete en die wat met owerheidstraf besoek is.

Loading

Article metrics loading...

/content/derebus/1971/42/AJA02500329_4423
1971-06-01
2016-12-09
This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error