1887

oa Fundamina : A Journal of Legal History - Een tweede handschrift van de van Hugo de Groot en een dito van

Volume 2005 Number 1
  • ISSN : 1021-545X
  • E-ISSN: 2411-7870

 

Abstract

Extracted from text ... _______________________________________________________________ EEN TWEEDE HANDSCHRIFT VAN DE INLEIDINGE VAN HUGO DE GROOT EN EEN DITO VAN DE PROLEGOMENA JURI HOLLANDICO PRAEMITTENDA Robert Feenstra (Universiteit Leiden) In 1967 publiceerde ik een artikel onder de titel Een handschrift van de Inleidinge van Hugo de Groot met de onuitgegeven Prolegomena juri hollandico praemittenda.1 Kort na het verschijnen werd ik er op gewezen dat het laatste gedeelte van deze titel op een grof verzuim berustte: de Prolegomena bleken geenszins onuitgegeven te zijn. De tekst, zonder het opschrift, was niets anders dan het sinds 1656 vele malen in druk verschenen tractaat De aequitate, waarvan bovendien de ..

Loading full text...

Full text loading...

Loading

Article metrics loading...

/content/funda/2005/1/EJC34275
2005-01-01
2018-04-20

This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error