1887

n Tydskrif vir die Suid-Afrikaanse Reg - Client identification and money laundering control : perspectives on the Financial Intelligence Centre Act 38 of 2001

Volume 2004, Issue 4
  • ISSN : 0257-7747
  • E-ISSN: 1996-2207
USD

 

Abstract


Sedert 30 Junie 2003 vereis die Wet op die Finansiële Intelligensiesentrum van sekere instellings om voornemende kliënte te identifiseer alvorens hulle transaksies met sodanige persone kan sluit. Die identifikasievereistes en prosedures is regulatief neergelê. Daar is ook van hierdie instellings verwag om alle bestaande kliënte aan dieselfde prosedure te onderwerp. Vanaf 30 Junie 2004 mag so 'n instelling nie 'n transaksie met 'n kliënt sluit alvorens die prosedures uitgevoer is nie. Nie-voldoening het ernstige regs- en finansiële implikasies. Dit was reeds vroeg duidelik dat hierdie spertyd nie gehaal sou word nie. Die regering moes derhalwe ingryp om 'n dreigende krisis te ontlont. Die spertyd is gevolglik in Junie 2004 vir sekere instellings uitgestel. Hierdie artikel ondersoek die voorskrifte rakende identifikasie en verifikasie en kom tot die gevolgtrekking dat hulle dusdanig gebrekkig is, dat die waarde daarvan betwyfel kan word. Die redes agterliggend aan die uitbreiding van die vereistes na bestaande kliënte word ook oorweeg. Daar word aangetoon dat hierdie uitbreiding uit pas is met die internasionale norme en dat die waarde daarvan die kostes moeilik regverdig. Die ingrepe deur die regering word ook oorweeg en sekere probleme word uitgewys. Die artikel sluit af met aanbevelings vir die hervorming van die huidige identifikasiemodel.

Loading full text...

Full text loading...

Loading

Article metrics loading...

/content/ju_tsar/2004/4/EJC54925
2004-01-01
2018-05-24

This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error