1887

n Tydskrif vir die Suid-Afrikaanse Reg - The anthropocentric approach to sustainable development in the National Environmental Management Act and the Constitution of South Africa

Volume 2005, Issue 1
  • ISSN : 0257-7747
  • E-ISSN: 1996-2207
USD

 

Abstract


Hierdie artikel ondersoek die verband tussen die antroposentriese benadering tot omgewingsbestuur in Suid-Afrika, volhoubare ontwikkeling en die begrippe "rule of law" en regstaat. Die aard van volhoubare ontwikkeling in omgewingswetgewing word belig om te bepaal in welke mate dié begrippe verband hou met die "rule of law" en wat die uitwerking van laasgenoemde verband is. Die insluiting van die begrip "volhoubare ontwikkeling" in die 1996-grondwet is gebaseer op 'n verwaterde antroposentriese benadering wat inhou dat die bevordering van volhoubare ontwikkeling antwoorde bied op die kritiek teen die antroposentriese aard van omgewingsreg. Volhoubare ontwikkeling en die "rule of law" is verbandhoudende ideale wat beteken dat volhoubare ontwikkeling belangrik is vir die verwesenliking van die substantiewe komponent van die "rule of law" om sodoende 'n lewenskwaliteit vir alle mense in Suid-Afrika te verseker.

Loading full text...

Full text loading...

Loading

Article metrics loading...

/content/ju_tsar/2005/1/EJC54944
2005-01-01
2018-06-18

This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error