1887

n Tydskrif vir die Suid-Afrikaanse Reg - The German criminal charges against Donald Rumsfeld - the long road to implement international criminal justice at the domestic level

Volume 2008, Issue 2
  • ISSN : 0257-7747
  • E-ISSN: 1996-2207
USD

 

Abstract


Die hantering van die -saak en die weiering deur Duitsland om die beskuldigdes te vervolg, is belangrik omdat dit demonstreer dat die uitoefening van universele jurisdiksie oor internasionale misdade deur nasionale howe in 'n bepaalde staat beperk word deur die internasionaal erkende beginsels van subsidiariteit en die nie-inmenging in die belange en sake van ander state. Die struikelblokke wat hierdie twee beginsels meebring moet dus eers oorkom word alvorens sodanige strafregtelike vervolging suksesvol voor 'n vreemde gereg gevoer kan word. Dit laat die vraag onbeantwoord tot watter mate diplomatieke oorwegings en 'n rol speel in die uitkoms van sodanige sake. Die verloop van die tersake proses laat die indruk dat sodanige mooi klinkende internasionale beleidsdokumente nie sonder meer 'n waarborg bevat dat 'n vermeende oortreder van die daarin vervatte internasionale norme daadwerklik tot rekenskap gebring sal word voor iedere vreemde gereg nie.

Loading full text...

Full text loading...

Loading

Article metrics loading...

/content/ju_tsar/2008/2/EJC55174
2008-01-01
2018-05-22

This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error