1887

n The Dairy Mail - Die storie van maas : verwerking

Volume 15, Issue 11
  • ISSN : 1561-4301

Abstract

Gefermenteerde melkprodukte is so oud soos die berge, met bewyse van fermenteringsgebruike sedert ongeveer 10 000 jaar voor Christus. In Suid-Afrika word die tradisionele gefermenteerde melkproduk eie aan ons streek of maas genoem.


Die tradisionele manier om maas te maak, was om ongepasteuriseerde melk in kalbasse of velsakke te gooi en dit toe te laat om te fermenteer. Die dik vloeistof wat oorbly nadat 'n waterige vloeistof, wat in Zulu genoem word, afgegooi is, is dan hoofsaaklik met mieliepap geëet, skoon gedrink het so of geëet. Die tradisionele geloof oor maas was dat dit 'n man sterk en gesond maak.

Loading full text...

Full text loading...

Loading

Article metrics loading...

/content/ac_dm/15/11/EJC11128
2008-11-01
2019-11-19

This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error